Privélessen

In mijn jarenlange ervaring met lesgeven, heb ik gemerkt dat ik het het fijnst vind om privéles te geven, of een duo-les (met 2 personen).

Zo heb ik 100% aandacht voor uw leerproces. De lessen worden compleet afgestemd op uw tempo en niveau en ik kan meteen bijsturen waar het nodig is.

Ook haalt privéles de 'angst' weg om in een groep te moeten spreken. Ik heb daarom ook veel ervaring met het begeleiden van faalangstige leerlingen.

Privélessen zijn intensief, want u bent natuurlijk de hele tijd 'aan de beurt' en u krijgt veel informatie te verwerken. Vandaar dat de lessen 45 minuten duren, niet te lang, zodat de concentratie niet verslapt.

De lessen worden afgestemd op uw interesse .
Hierbij is het belangrijk om het doel voor ogen te houden:

Wat wilt u bereiken met de lessen?
Is het bedoeld om uzelf op vakantie verstaanbaar te maken?
Gaat u voor langere tijd naar een Spaanstalig land en wilt u kunnen communiceren?
Gaat u emigreren en wilt u alvast een gedegen basis leggen voor de nieuwe taal?


Er zijn verschillende methodes waar ik mee werk en we vinden in overleg de methode die bij u past:

TIP!
Als u het gezelliger vindt om met uw partner of een vriend(in) de lessen te volgen, is dat mogelijk in overleg!

Spaans á la carte is een vakantiecursus voor beginners. De leerling maakt op ontspannen en speelse wijze kennis met de taal van het vakantieland. De leerstof is eenvoudig en praktisch, zodat de cursist het geleerde meteen kan toepassen in de praktijk. Uitgebreide behandeling van grammaticale en taalkundige onderwerpen is daarom achterwege gelaten.

Ik werk graag met de lesmethode 'Caminos', deze methode valt binnen het Europees Referentiekader voor talen en brengt u op niveau A1:

"De leerling kan vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen begrijpen en gebruiken. Kan zichzelf aan anderen voorstellen en kan vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens zoals waar hij/zij woont, mensen die hij/zij kent en dingen die hij/zij bezit. Kan op een simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om te helpen."

Natuurlijk bestaat er ook een vervolgmethode, Caminos 2, die u op niveau A2 brengt:

"De leerling kan zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Kan communiceren in simpele en alledaagse taken die in eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond, de onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven."